Tofu w wersji śniadaniowej – poznaj wyroby marki Lunter

Coraz więcej turystów szuka wyjątkowych miejsc, w których można zjeść pyszne, zdrowe śniadania. Niektórzy z nich to weganie i wegetarianie, a oni nie zadowolą się jajecznicą na boczku i frankfurterkami. Zobacz, jakie smakołyki możesz zaserwować gościom, wykorzystując tofu i przetwory marki Lunter.

Z tego artykułu dowiesz się:

– czy weganie i wegetarianie jedzą parówki?
– jakie pasty są idealne do pieczywa?
– które słodkości możesz podać w wersji śniadaniowej?

Lunter - zdrowe parówki z tofu

O parówkach dostępnych na rynku można by napisać całą książkę. I z dużym prawdopodobieństwem byłby to horror, którego nie powstydziłby mistrz gatunku – Stephen King. Można jednak podać je w wersji zdrowej, odpowiedniej dla wegan i wegetarian. Właśnie takie parówki oferuje Lunter – doświadczony producent wysokiej jakości wyrobów sojowych. Są w 100% roślinne, bez konserwantów i cholesterolu, wyprodukowane z europejskiej soi bez GMO.

Lunter proponuje je w wersji delikatnej i pikantnej. To świetna śniadaniowa propozycja dla dorosłych i dzieci. Możesz wzbogacić parówki dodając do nich porcję sałatki z chrupiących warzyw lub zapiekając je serem, również w wegańskiej wersji. Nadają się zarówno do gotowania, jak i grillowania, więc są ciekawym składnikiem street foodowego jedzenia – popularnych na całym świecie hot dogów.

Smalczyk i tatar w wersji bezmięsnej

Chrupiące, pełnowartościowe pieczywo obłędnie pachnie i kusi do spróbowania. Jest pyszne samo w sobie, ale najlepiej smakuje z dodatkiem musów, kremów i past o zdecydowanym smaku. Lunter oferuje więc zdrowe wyroby z tofu, które możesz zaserwować gościom do bagietki jako śniadanie lub czekadełko przed podaniem głównego posiłku. Różnorodne propozycje wpiszą się w upodobania smakowe nawet największych niejadków.

Co więc mamy w ofercie? Lunter produkuje między innymi aromatyczny smalczyk i tatar, oczywiście z ekologicznej soi. W asortymencie czekają również kremy z dodatkiem czosnku lub koperku oraz w wersji naturalnej. Są inspirowane wyglądem i smakiem tradycyjnego twarożku, jednak nadają się do spożycia przez osoby z nietolerancją laktozy oraz wegan. Warto zwrócić uwagę również na pasty z cebulką lub papryką chilli. Wystarczy porcja dobrej jakości pieczywa i smaczna pasta, by zaspokoić kubki smakowe i głód gości.

Lunter

Tofu w wersji śniadaniowej

Śniadanie na słodko z marką Lunter

Osobiście jestem zwolenniczką wytrawnych śniadań, więc moim faworytem jest tofucznica z delikatnie pikantnym szczypiorkiem. Jednak wiem, że są miłośnicy delektowania się słodkościami od samego rana i o nich również pomyślała marka Lunter. Na swojej stronie internetowej udostępnia fantastyczne przepisy z wykorzystaniem produkowanego przez siebie tofu w kostkach. 

Co można z niego przyrządzić? To na przykład rewelacyjny, ryżowy pudding z tofu i gruszką czy placuszki z syropem klonowym i owocami, do złudzenia przypominające popularne pancakes. Nie musisz oczywiście korzystać z gotowych receptur. Baw się, eksperymentuj i wymyślaj autorskie pyszności, by twoja firma stała się przyjaznym miejscem dla wegan, wegetarian i tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać.

More from Julia Bortkiewicz
Wędzone ryby z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica – poznaj smak natury
Wędzony pstrąg tęczowy i wędzony jesiotr syberyjski to dwa wyjątkowe smaki, które...
Read More
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *