Pstrąg z Zielenicy, czyli jak oczarować gości restauracyjnych?

Doskonale przygotowany pstrąg to pozycja, która powinna znaleźć się w menu dobrej restauracji, nie tylko tej specjalizującej się w rybach. Aby mieć pewność, że goście skosztują wysokiej jakości dania, należy zamówić pstrąga z zaufanego źródła. Jest nim gospodarstwo Zielenica.

Z tego artykułu dowiesz się:

– dlaczego warto współpracować z Zielenicą?
– jakie pstrągi proponuje gospodarstwo?
– które dania oczarują gości?

Zielenica - tutaj kocha się naturę

„Zielenica” to ekologiczne gospodarstwo z Pomorza Zachodniego. Od 2001 roku jedną z jego specjalizacji jest hodowla pstrąga. Ryby pływają w stawach zasilanych źródłami krystalicznie czystej wody, dzięki czemu ich kondycja i smak są niepowtarzalne. Firma skupia się nie tylko na dostawach świeżych ryb. W myśl idei „from farm to table” proponuje je również w formie wędzonej.

Własna przetwórnia pozwala Zielenicy pracować na własnych produktach i urządzeniach. Możliwość kontroli całego procesu na każdym jego etapie to gwarancja najwyższej jakości. Decydując się na współpracę z tą znaną marką masz pewność, że na talerze twoich gości trafiają wyłącznie ryby i przetwory zdrowe, przygotowywane w ekologiczny sposób. Dzisiejsi konsumenci są świadomi zagrożeń płynących ze spożywania żywności niewiadomego pochodzenia, więc coraz częściej i chętniej pytają o źródło pozyskania ryb. Opowiadając im o „Zielenicy” zyskujesz prestiż i jesteś słusznie postrzegany jako odpowiedzialny przedsiębiorca.

Pstrąg tęczowy w kilku wersjach

Co prawda „Zielenica” oferuje różne gatunki ryb, w tym jesiotra, ale o tym przeczytasz za jakiś czas, jeśli będziesz nas regularnie odwiedzać  Dzisiaj skupimy się na pstrągu tęczowym, od którego zaczęła się cała „przygoda” firmy. Zielenica proponuje go w formie świeżej – ręcznie patroszonej oraz jako filety. Ryby są hodowane w naturalnych warunkach, ich smak przypomina mięso dzikiego pstrąga i jest bogate w tłuszcze omega.

W sklepie internetowym gospodarstwa znajdują się również pstrągi tęczowe wędzone. Doskonałe jako samodzielna przekąska lub składnik zdrowych, pożywnych sałatek. Wędzony na zimno lub gorąco, w zależności od tego, w jaki sposób kucharz zechce wykorzystać jego potencjał.

Warto zapoznać się też z ofertą ikry z pstrąga tęczowego. Zielenica proponuje ją w wersji klasycznej lub wędzonej . To doskonały dodatek do przekąsek, sushi serwowanych na przykład na weselach, przyjęciach urodzinowych, jubileuszowych czy bankietach firmowych. Sushi jest nie tylko modnym, ale też wyjątkowo zdrowym i smacznym daniem rodem z Japonii. Stało się niezwykle popularne również w Polsce, więc profesjonalni kucharze chętnie urozmaicają je, by proponować gościom nieodkryte dotąd smaki. Wędzony kawior doskonale nadaje się do wykończenia sushi, dodając mu ciekawej nutki wzbogacającej całą potrawę.

Zielienica

Naturalna hodowla pstrąg

Zainspiruj się naturą

Jędrny pstrąg tęczowy o sprężystym, pełnym smaku mięsie nie potrzebuje wielu dodatków, by zachwycić podniebienia nawet najbardziej wymagających gości. Jego niezwykły potencjał wykorzystują renomowane, polskie hotele i restauracje, jak na przykład warszawski Marriott, gdańska restauracja Zafishowani, czy catering dietetyczny Body Chief. Poznańska restauracja A Nóż Widelec podaje go w formie wędzonej jako czekadełko przed daniem głównym.

Pstrąg z Zielenicy to ogromne pole do popisu. Wystarczy odrobina ziół, dobrej jakości masło i dodatki charakterystyczne dla danego regionu lub restauracji, by stworzyć autorskie dzieło kulinarnej sztuki. Tuszki, sałatki, ryby w galarecie, a nawet pierogi. Z pstrągiem zamawianym w gospodarstwie Zielenica wszystko smakuje doskonale.

More from Julia Bortkiewicz
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *