Poznajemy różne oblicza smaku tofu marki Lunter!

Wegetariańskie restauracje cieszą się coraz większą popularnością w Polsce. Nie oznacza to jednak, że miłośnicy mięsnych smaków muszą się obawiać. Dla jednych i drugich odkrywców nowych smaków powstają produkty z tofu marki Lunter. Dzisiaj przekonasz się, że warto wprowadzić ten składnik do swojego menu.

Z tego artykułu dowiesz się:

– jakie rodzaje tofu oferuje Lunter?
– które pasty warto wybrać?
– jakie są zalety tofu?

8 twarzy… tofu

Tofu to naturalny, roślinny produkt wytwarzany z nasion soi. Marka Lunter produkuje je od 30 lat i wciąż zaskakuje nowymi propozycjami, by odpowiedzieć na potrzeby dzisiejszego rynku. Spacerując po stronie internetowej znalazłam nieznane mi dotąd smaki, które chętnie wykorzystałabym do kreowania nowych przepisów. Na pewno znasz tofu w wersji naturalnej i wędzonej. Czy wiesz, że Lunter idzie o krok dalej i oferuje o wiele więcej ciekawych smaków?

Wśród nich między innymi tofu bazyliowe oraz marynowane na patelnię, na przykład z dodatkiem chilli i limonki oraz z toskańskimi ziołami. Nie musisz go niczym doprawiać, by podarować swoim gościom możliwość połechtania kubków smakowych. W oko wpadły mi także produkty na grilla: z tymiankiem i o smaku słodkiego chilli. Nie tylko doświadczeni kucharze odkryją w nich potencjał!

Oryginalne i kremowe pasty roślinne z tofu Lunter

Pasty z tofu to świetne propozycje śniadaniowe. Możesz je śmiało serwować gościom restauracyjnym i hotelowym, którzy docenią twoje starania o sprostanie wymaganiom wegetarian i osób, które nie zawsze mają ochotę na tradycyjne śniadania. Lunter proponuje oryginalne pasty z tofu w różnych rodzajach opakowań. To na przykład smalczyk roślinny z tofu i cebulką, pasta z papryką i chilli czy tatar roślinny.

Lunter ma w ofercie ciekawe propozycje smacznych, kremowych past: naturalną, z czosnkiem i z koperkiem. Fantastycznie nie tylko jako smarowidło do pieczywa, ale też w formie składników sosów do wrapów czy sałatek. A wracając do śniadań, warto zwrócić uwagę na parówki z tofu – delikatne lub pikantne. Doskonałe na śniadanie!

 

Lunter

Tofu

Dlaczego tofu jest dobre?

Warto je włączyć do diety nie tylko ze względów smakowych. To zdrowe źródło białka i wapnia, bogate w błonnik, witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i 20 aminokwasów. Lunter wytwarza tofu z soi uprawianej przez certyfikowanych rolników, by na stoły trafiały wysokiej jakości, bezpieczne i pyszne produkty. Tradycyjne metody przetwarzania soi w ekologicznych warunkach sprawiają, że wyrobi marki Lunter są doceniane i chętnie kupowane zarówno przez klientów prywatnych, jak i przedsiębiorców.

Ty również możesz dołączyć do grona fanów sojowych wyrobów Lunter. Na stronie firmy znajdziesz szczegółowe informacje na temat współpracy. Zapraszam cię do zapoznania się ze wszystkimi produktami i zaplanowania nowego, odświeżonego menu 🙂 

More from Julia Bortkiewicz
Jesiotr, pstrąg i kawior z Zielenicy – zaproś je do swojemu menu
Jesiotr syberyjski, pstrąg tęczowy i kawior są trzema produktami spożywczymi, które mają...
Read More
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *