Klimeko, czyli jak wyciągnąć z mleka to, co najlepsze

Pamiętasz smak wiejskiego twarogu? Ale tego prawdziwego, wyrabianego na podstawie przekazywanej od pokoleń wiedzy. A zsiadłe mleko? Bez niego nawet młode ziemniaki z koperkiem traciły swój urok. Dzisiaj możesz przypomnieć ten smak sobie i swoim gościom.

Z tego artykułu dowiesz się:

– gdzie powstają ekologiczne produkty mleczne?
– co konkretnie oferuje Klimeko?
– jakie dania możesz przygotować wykorzystując mleczne przetwory?

Klimeko — z ekologią za pan brat

Firma Klimeko powstała w 1995 roku z inicjatywy właściciela, który zainteresował się branżą po odbyciu zagranicznych praktyk w gospodarstwach ekologicznych. Wytwarzanie sery zainspirowały Pana Bogusława Klimczaka do stworzenia własnego miejsca, w którym rozpocznie produkcję autorskich serów białych. Niewielka firma rodzinna po czasie przekształciła się w prężnie działające przedsiębiorstwo, które obecnie ma na koncie prestiżowe nagrody

Dzisiaj Klimeko wytwarza nie tylko sery, ale również biomleko, czy jogurty. Pomimo biegu lat, które niosą ze sobą nowoczesne technologie, firma wciąż stawia na tradycyjne metody produkcji, angażujące pracę ludzkich rąk. To dlatego warto poznać produkty Klimeko, by odkryć niepowtarzalny smak tego, co proponuje czysta natura. Nie znajdziesz w nich sztucznych dodatków, mleka w proszku, żelatyny czy aromatów. Poznaj bliżej ten niezwykły asortyment.

Klimeko — nie tylko mleko!

Na stronie internetowej są podane przejrzyste informacje, abyś zawsze miał pewność, co dokładnie znajduje się w składzie każdego z produktów. Czekają na ciebie między innymi biojogurty, również dla osób nietolerujących laktozy. To bardzo ważne, by prowadząc restaurację, cukiernię czy sklep ekologiczny proponować swoim gościom i klientom produkty odpowiadające na ich potrzeby. Dzięki Klimeko jest to możliwe. W asortymencie nie mogło zabraknąć oczywiście twarogu. Chudy, tłusty, wędzony? Ty wybierasz.

Firma oferuje również przepyszne sery z naturalnymi dodatkami. Można wykorzystać je do sałatek i przekąsek, które idealnie sprawdzą się podczas imprez. Popularne smaki, takie jak czosnkowy, pikantny czy pieczony codziennie znajdują swoich nowych miłośników. Warto zerknąć również na propozycje biomleka, mleka zsiadłego, maślanki, śmietany czy masła. Doskonała konsystencja w połączeniu z naturalnym smakiem i aromatem inspiruje do tworzenia nowych przepisów.

Klimeko

Cenimy naturalność smaku.

Rozbuduj swoje menu

Bez względu na to, jaki rodzaj gastronomii prowadzisz, desery zawsze mają wzięcie. Dzięki produktom Klimeko przygotujesz takie rarytasy, jak serowe pączki, tradycyjny sernik, czy jabłka w cieście. Możesz skorzystać z gotowych przepisów dostępnych na stronie internetowej firmy lub eksperymentować i tworzyć własne receptury. Propozycje Klimeko sprawdzą się nie tylko do przyrządzenia wypieków i słodkich przekąsek.

Śmietana i maślanka świetnie podkreślą smak kultowego chłodnika litewskiego, a sałatka z wędzonym serem i pysznymi dodatkami skusi twoich gości do skosztowania nowych pozycji w menu. Wiesz już, w jaki sposób ty wykorzystasz produkty Klimeko? Skontaktuj się z dystrybutorem obsługującym twój region i rozpocznij swoją przygodę z ekologiczną przetwórnią mleka.

More from Julia Bortkiewicz
Aspekt
Stworzyliśmy firmę ASPEKT, aby doradzić i wcielić w życie Państwa plany związane...
Read More
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *