Jesiotr, pstrąg i kawior z Zielenicy – zaproś je do swojemu menu

Jesiotr syberyjski, pstrąg tęczowy i kawior są trzema produktami spożywczymi, które mają wiele zastosowań w branży gastronomicznej. Te produkty, ze względu na swoją wysoką wartość odżywczą, smak i aromat, są bardzo popularne wśród koneserów kuchni na całym świecie. Dzisiaj porozmawiamy o ofercie Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, które oferuje ultraświeże ryby i luksusowy kawior najwyższej jakości.

Z tego artykułu dowiesz się:

– jak wykorzystać jesiotra w kuchni?
– jakie zalety ma pstrąg dla branży HoReCa?
– czy Polacy lubią kawior?

Jesiotr syberyjski - doskonałe mięso, wspaniały kawior

Jesiotr syberyjski to ryba, która jest hodowana głównie w Europie i Azji, lecz w naszym kraju istnieje wyjątkowe miejsce, które może pochwalić się dostępnością ultraświeżych ryb pływających w krystalicznie czystej wodzie. Jesiotr ma bardzo mięsiste i smaczne mięso, które jest bogate w białko, witaminy i minerały. Jest często używany w restauracjach jako składnik dań kuchni europejskiej, w szczególności jako danie główne.

Jednym z ciekawszych sposobów na wykorzystanie jesiotra syberyjskiego w kuchni jest przygotowanie go w formie kawioru. Jest jednym z najlepszych gatunków ryb, z którego można uzyskać kawior będący bardzo ceniony przez koneserów i często używany jako składnik w luksusowych daniach i przystawkach. Kawior z jesiotra syberyjskiego ma intensywny smak i aromat, który idealnie komponuje się z wieloma innymi składnikami. Oferuje go Zielenica słynąca z produktów rybnych najwyższej jakości.

Pstrąg tęczowy - ze stawu na stół od Zielenicy

Pstrąg tęczowy to inny popularny produkt spożywczy, który znajduje szerokie zastosowanie w branży gastronomicznej. Ma on bardzo delikatne i miękkie mięso, które jest bogate w białko, omega-3 i wiele innych składników odżywczych. Jest często używany w restauracjach jako element sałatek, dań kuchni europejskiej i azjatyckiej. Jednym z najpopularniejszych sposobów na przygotowanie pstrąga tęczowego w kuchni jest grillowanie lub pieczenie. Smakuje świetnie w połączeniu z różnymi ziołami, przyprawami i warzywami.

Zielenica proponuje go w formie świeżej lub wędzonej, jako tuszę albo ręcznie przygotowywany filet. Decydując się na współpracę z Gospodarstwem możesz liczyć na błyskawiczną wysyłkę zakupionych produktów. Dzięki temu będziesz serwować swoim gościom wyjątkowo świeże ryby pełne niepowtarzalnego smaku i aromatu, o przyjemnej konsystencji.

Zielenica

Ultra świeże ryby

Ekskluzywny kawior na polskich stołach

Jeszcze jakiś czas temu Polacy niechętnie sięgali po owoce morza, nieznane dotąd gatunki ryb czy słynny kawior. Dzisiaj sytuacja wygląda zgoła inaczej – pokochaliśmy te oryginalne smaki i szukamy ich w restauracyjnych menu. Goście chętnie próbują nowych dań zachęcających pięknym wyglądem i oszałamiającym zapachem. 

W zależności od kreatywności szefa kuchni, możliwości wykorzystania tego produktu są niemal nieograniczone. Można przygotować pyszne przystawki i podawać go na tostach z masłem, grzankach z wędzoną rybą czy jako składnik sosów. W głównych daniach sprawdzi się w postaci dodatku do sushi, mięs czy pożywnych sałatek. Możesz użyć go też do dekoracji potraw, a nawet do… drinków. Dokładnie tak – legendarne martini lub szampan smakują wyśmienicie z kawiorem, który czeka na ciebie w bogatej ofercie Zielenicy.

More from Julia Bortkiewicz
Jesiotr syberyjski z Zielenicy  – poznaj sekret ryby doskonałej
Jesiotr syberyjski z Zielenicy to zdrowa, smaczna ryba, którą zachwycisz gości.
Read More
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *