Jesiotr, pstrąg i kawior z Zielenicy – zaproś je do swojemu menu

Jesiotr syberyjski, pstrąg tęczowy i kawior są trzema produktami spożywczymi, które mają wiele zastosowań w branży gastronomicznej. Te produkty, ze względu na swoją wysoką wartość odżywczą, smak i aromat, są bardzo popularne wśród koneserów kuchni na całym świecie. Dzisiaj porozmawiamy o ofercie Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, które oferuje ultraświeże ryby i luksusowy kawior najwyższej jakości.
Z tego artykułu dowiesz się:
– jak wykorzystać jesiotra w kuchni?
– jakie zalety ma pstrąg dla branży HoReCa?
– czy Polacy lubią kawior?
Jesiotr syberyjski - doskonałe mięso, wspaniały kawior

Jesiotr syberyjski to ryba, która jest hodowana głównie w Europie i Azji, lecz w naszym kraju istnieje wyjątkowe miejsce, które może pochwalić się dostępnością ultraświeżych ryb pływających w krystalicznie czystej wodzie. Jesiotr ma bardzo mięsiste i smaczne mięso, które jest bogate w białko, witaminy i minerały. Jest często używany w restauracjach jako składnik dań kuchni europejskiej, w szczególności jako danie główne.
Jednym z ciekawszych sposobów na wykorzystanie jesiotra syberyjskiego w kuchni jest przygotowanie go w formie kawioru. Jest jednym z najlepszych gatunków ryb, z którego można uzyskać kawior będący bardzo ceniony przez koneserów i często używany jako składnik w luksusowych daniach i przystawkach. Kawior z jesiotra syberyjskiego ma intensywny smak i aromat, który idealnie komponuje się z wieloma innymi składnikami. Oferuje go Zielenica słynąca z produktów rybnych najwyższej jakości.
Pstrąg tęczowy - ze stawu na stół od Zielenicy

Pstrąg tęczowy to inny popularny produkt spożywczy, który znajduje szerokie zastosowanie w branży gastronomicznej. Ma on bardzo delikatne i miękkie mięso, które jest bogate w białko, omega-3 i wiele innych składników odżywczych. Jest często używany w restauracjach jako element sałatek, dań kuchni europejskiej i azjatyckiej. Jednym z najpopularniejszych sposobów na przygotowanie pstrąga tęczowego w kuchni jest grillowanie lub pieczenie. Smakuje świetnie w połączeniu z różnymi ziołami, przyprawami i warzywami.
Zielenica proponuje go w formie świeżej lub wędzonej, jako tuszę albo ręcznie przygotowywany filet. Decydując się na współpracę z Gospodarstwem możesz liczyć na błyskawiczną wysyłkę zakupionych produktów. Dzięki temu będziesz serwować swoim gościom wyjątkowo świeże ryby pełne niepowtarzalnego smaku i aromatu, o przyjemnej konsystencji.
Ekskluzywny kawior na polskich stołach

Jeszcze jakiś czas temu Polacy niechętnie sięgali po owoce morza, nieznane dotąd gatunki ryb czy słynny kawior. Dzisiaj sytuacja wygląda zgoła inaczej – pokochaliśmy te oryginalne smaki i szukamy ich w restauracyjnych menu. Goście chętnie próbują nowych dań zachęcających pięknym wyglądem i oszałamiającym zapachem.
W zależności od kreatywności szefa kuchni, możliwości wykorzystania tego produktu są niemal nieograniczone. Można przygotować pyszne przystawki i podawać go na tostach z masłem, grzankach z wędzoną rybą czy jako składnik sosów. W głównych daniach sprawdzi się w postaci dodatku do sushi, mięs czy pożywnych sałatek. Możesz użyć go też do dekoracji potraw, a nawet do… drinków. Dokładnie tak – legendarne martini lub szampan smakują wyśmienicie z kawiorem, który czeka na ciebie w bogatej ofercie Zielenicy.