Dostawa i utylizacja olejów gastronomicznych z Ekorest

Każdy lokal gastronomiczny, od baru fast food po ekskluzywną restaurację, zużywa tony różnych tłuszczów, by serwować gościom pyszne potrawy. Olej rzepakowy, masło czy smalec to nośniki smaku, bez których gotowanie praktycznie nie istnieje. W jaki sposób ekologicznie je utylizować?

Z tego artykułu dowiesz się:

– komu zlecić utylizację oleju?
– jak wygląda współpraca z Ekorest?
– dlaczego jest to takie ważne?

Postaw na wysoką jakość i rzetelność

Jako przedsiębiorca doskonale wiesz, że to niezbędne cechy, dzięki którym dana firma jest godna zaufania. Twoi goście też zwracają uwagę na te aspekty — posiłki przygotowywane ze świeżych, wysokogatunkowych składników i porcje zgodne z gramaturą podaną w menu skutecznie przyciągają stałych i nowych klientów, którzy chętnie odkrywają wszystkie pozycje z proponowanej karty. 

Utylizację oleju również warto jest zlecić zaufanej, doświadczonej firmie, która specjalizuje się w tej wąskiej działalności. Ekorest robi to profesjonalnie, z poszanowaniem zasad ekologii, by powstały w procesie smażenia tłuszcz nie miał negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Firma posiada Europejski Certyfikat REDcert oznaczający spełnienie wszystkich wymagań prawnych, w tym dyrektywy 2009/28 EC. Gwarantuje również, że Ekorest podejmuje realne działania mające na celu ograniczenie emisji dwutlenku węgla, ochronę biosfery i racjonalne wykorzystanie gruntów.

Odbiór oleju w 3 krokach

Ekorest stawia na przejrzystą umowę, na podstawie której rozpocznie świadczenie odbioru i utylizacji zużytego oleju. Zacznij od rozmowy telefonicznej z przedstawicielem firmy, który przedstawi ci atrakcyjną ofertę, dzięki której zaoszczędzisz czas i pieniądze. Następnie podpiszesz umowę gwarantującą odbiór oleju posmażalniczego oraz bezpieczeństwo podczas ewentualnych kontroli. Następny krok to już zgłoszenie potrzeby odbioru oleju. Pracownicy Ekorest przyjadą do twojego lokalu, by zabrać zużyty tłuszcz i przywiozą świeży.

Ekorest

Oleje spożywcze, sprzedaż i utylizacja.

Jakie korzyści płyną ze współpracy z Ekorest?

Bardzo ważny jest aspekt ekologiczny. Przekazanie zużytego oleju firmie to zapewnienie, że zostanie on prawidłowo zutylizowany, bez ingerencji w środowisko naturalne. Kolejny walor to wygoda i oszczędność czasu. Dzięki Ekorest nie musisz na własną rękę pozbywać się odpadów i martwić się, czy robisz to dobrze. Sprawy logistyczne i administracyjne również nie będą zaprzątać ci głowy. W końcu Ekorest proponuje kompleksową obsługę, by wyręczyć się w tych czasochłonnych czynnościach.

Co ciekawe, współpraca z tą firmą wiąże się z zyskiem dla ciebie. Oczywiście będziesz oszczędzać pieniądze, bo Ekorest zapewni konkurencyjną ofertę. Ale to nie wszystko — przedsiębiorstwo oferuje ci wynagrodzenie finansowe tylko za to, że będziesz gromadzić zużyty olej. Brzmi zachęcająco? Już teraz zajrzyj na stronę i skontaktuj się z obsługą, by niebawem podpisać umowę i czerpać korzyści z tej współpracy.

 

More from Julia Bortkiewicz
Profesjonalna kuchnia… od kuchni, czyli co proponuje El Gastro?
Meble i sprzęt ze stali nierdzewnej to must have w każdej kuchni...
Read More
Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *